Van ondernemer naar online ondernemer

Yoga Retraite Zuid Frankrijk 31 mei – 6 juni 2024

YOGA retraite Grimaud (Zuid-Frankrijk)

We gaan een heerlijke nederlandstalige Yoga Retraite in Zuid-Frankrijk verzorgen van vrijdag 31 mei tot en met woensdag 6 juni 2024 op een sprookjesachtige locatie. All Inclusive zodat je maximaal kunt genieten van liefdevolle verzorging en jouw welverdiende Me-time! Je kunt al mee vanaf 1.320,- !! Een speciale early bird prijs als je voor 22 maart reserveert.

 

Villa “La Bastide des Lavandes”

De prachtige villa waar we verblijven ligt in de buurt van het pittoreske dorp Grimaud. De Villa wordt omringd door een prachtige tuin met meerdere terrassen en heeft een verwarmd privé zwembad. De villa heeft acht slaapkamers en drie badkamers, het wordt dus een klein gezelschap met maximaal 9 personen. Grimaud is een middeleeuws vestingstadje aan de Franse Rivièra in Zuid Frankrijk. Het ligt aan de kust van de Middellandse zee tussen Saint-Tropez en Sainte-Maxime en heeft een bijzondere haven: Port Grimaud. Tijdens onze retraite gaan we het nabijgelegen dorpje Grimaud zeker ook nog even bezoeken om ons daar onder te dompelen in de sferen van de Provence.

Met open armen verwelkomen Isabella en Patricia jou in “La Bastide des Lavandes” . De Bastide kijkt vrij uit over heuvels van kurkeiken midden in de natuur en toch zo dicht bij de Middellandse Zee. Een prachtige plek om rust en ruimte voor jezelf te vinden. Alles daar nodigt uit om te onthaasten, je komt direct in de kalme modus. Je hoeft er alleen te zijn voor jezelf; Patricia & Isabella zorgen voor de rest…

Dru Yoga & Yoga Nidra

Tijdens deze retraite bieden we dagelijks Dru Yoga en Yoga Nidra aan.

Dru Yoga, wordt vaak omschreven als “Yoga van het Hart”. Het is een vorm van yoga die gericht is op het creëren van zowel fysieke als emotionele balans. Het is een zachtaardige en therapeutische vorm van yoga die de nadruk legt op zachte bewegingen en het versterken van lichaam en geest. Zo gaat de levensenergie weer stromen en voel je je na de Dru Yoga verfrist en energiek. Het is ontspannen en voor iedereen toegankelijk, we zijn opgeleid om aanpassingen te geven zodat echt iedereen kan genieten en meedoen. Zo kun je letterlijk en figuurlijk op adem komen.

Yoga Nidra is een heerlijke liggende ontspanningstechniek waarbij je lichaam geheel tot rust komt. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Één sessie staat gelijk aan vier uur slaap.

De mediterraanse keuken

Tijdens jouw verblijf in Villa “La Bastide des Lavandes” word je verwend met heerlijke gerechten uit de mediterraanse keuken. Yvette, de moeder van onze gastvrouw Patricia, gaat ons verwennen met gezonde, uitgebreide en smaakvolle gerechten. Drie keer per dag komen we gezellig aan tafel op ons terras onder de blauwe regen voor ontbijt, lunch en diner. Tussendoor kun je heerlijk genieten van een kopje thee en lekkernijen. Uiteraard kunnen we rekening houden met eventuele dieet wensen.

 

 

Workshop mandela dotpainting

Vind je het fijn om creatief bezig te zijn? Tijdens deze retraite is er ook de mogelijkheid om vrijblijvend een workshop mandela dotpainting te volgen.

Wat is dotpainting nu precies?

De naam zegt het eigenlijk al, dotpainting is een schildertechniek waarbij je met verfdruppels (stippen) schildert. In plaats van verf met penseelstreken op een ondergrond aan te brengen, doop je een stokje in de verf om vervolgens de verfdruppel voorzichtig op de ondergrond te zetten.

Je hebt dus geen schilderervaring nodig om een workshop dotpainting te kunnen volgen. Hierdoor kan je heel onbevangen dotten en dus echt op je gevoel afgaan.

Door de zich steeds herhalende, bijna meditatieve handeling van het in de verf dopen en het neerzetten van de verfdruppels, komt iedereen als vanzelf in een rustige en ontspannen staat van zijn. In dat moment ben je echt in het NU en kom je weer bij jouw kern.

 

Verlang je naar

Z

Rust, onstspanning en gewoon even zijn..

Z

Zachte yoga met toegankelijke ontspanningstechnieken

Z

Creatieve workshop met meditatieve dotpainting

Z

Wandelen in de natuur

Z

Dutje doen, boekje lezen aan ons privé zwembad

Z

Het  maken van je eigen “Krachthart” met het hart ritueel

Z

Uitwaaien aan het strand en rond dwalen in de pittoreske Franse straatjes van Grimaud

Wat hebben we te bieden?

Een Nederlandstalige yoga retraite waar iedereen aan mee kan doen! In een sprookjesachtige omgeving omringd door de luxe van een prachtige villa onder de Franse zon, waar we dagelijks gaan genieten van zachte Dru Yoga lessen en lekker eten. En dat alles onder onze liefdevolle begeleiding en gastvrijheid.

Dit is wat we gaan doen

 • Dagelijks Dru yoga thema lessen
 • Een hart ritueel voor het maken van jouw “krachthart”
 • Bezoek aan het nabijgelegen Franse dorpje Grimaud
 • Uitwaaien aan het strand
 • Genieten van de Mediterraanse keuken
 • Ontspannen met de Yoga Nidra (liggende ontspanning)
 • Systemische sessie met de gehele groep
 • Wandeling langs de kust
 • Dagdromen en vrije tijd
 • Mandela maken met dotpainting

Vous entrez dans une zone sans stress

Het hart ritueel

Dit is een helend ritueel waarmee je jouw eigen krachthart maakt. Het ritueel is gebaseerd op de Japanse kunst om scherven aan elkaar te lijmen met goudlijm: Kintsugi.

Het ritueel in 4 stappen

 1. Verbind je met het hart in een yoga sessie onder begeleiding van Patricia & Isabella
 2. Breek het keramieken hart in het doek, met een klap van ontlading
 3. Sta stil bij de scherven, je kunt ze een voor een benoemen
 4. Lijm de scherven terug tot een hart met gouden lijm

Het hart kan je helpen stil te staan bij alles wat jou heeft geraakt in het leven. Het helpt je om dingen een plek geven, om ze vervolgens los te laten. Zo draagt het krachthart bij aan zelfliefde en groei. Het hart komt in een mooie giftbox met een handgeweven doek met het keramieken hart, goudlijm en een instructieboekje.

Villa “La Bastide des Lavandes” Zuid Frankrijk

Villa “La Bastide des Lavandes” Slaap- en badkamer

Villa “La Bastide des Lavandes”

Met open armen verwelkomen Isabella en Patricia jou in “La Bastide des Lavandes” gelegen in het Provençaalse dorp Grimaud. De Villa “La Bastide des Lavandes” kijkt vrij uit over heuvels van kurkeiken midden in de natuur en toch zo dicht bij de Middellandse Zee. Een prachtige plek om rust en ruimte voor jezelf te vinden. Alles daar nodigt je uit om je te onthaasten, je komt direct in de kalme modus.

Slaapkamers
In “La Bastide des Lavandes” zijn in totaal 8 slaapkamers. Er zijn drie slaapkamers op de begane grond in de dependance en vijf slaapkamers op de verdieping in het hoofdgebouw. Elke slaapkamer heeft een tweepersoonsbed, twee slaapkamers beschikken over een eigen badkamer, de andere zes slaapkamers delen de overige drie badkamers. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning. De meeste hebben een prachtig uitzicht over de tuin en het zwembad.

voor deze geweldige retraite is de investering vanaf € 1320, – als je voor 22 maart reserveert

Inclusief:

 • Yogalessen
 • Overnachtingen in de prachtige kamers met gedeelde badkamer
 • Workshops
 • 3 maaltijden per dag en tussendoortjes, thee , koffie en water
 • Wandeling en bezoek aan het pittoreske dorpje Grimaud
 • Systemische sessie met de groep
 • Transfer van en naar het vliegveld van Nice (vluchttijd in overleg)
 • Yogamatten en meditatiekussen
 • Beddengoed en handdoeken

Exclusief:

 • Annuleringsverzekering
 • Vlucht naar Nice of autoreis naar Grimaud

Reserveer je voor 22 maart 2024 betaal je de early bird prijs van:

€ 1.320,- p.p. wanneer je samen de kamer deelt inclusief 3 maaltijden per dag, yogalessen, workshops en transfer van en naar de luchthaven van Nice (dit is maximaal mogelijk in twee kamers). Na 22 maart is de investering € 1.420,- p.p.

€ 1.490,- p.p. voor een heerlijke eenpersoonskamer inclusief drie maaltijden per dag, yogalessen, workshops en transfer van en naar de luchthaven van Nice (vluchttijden in overleg). Na 22 maart is de investering  € 1.590,- p.p.

Je kunt een vliegticket boeken bij: www.transavia.com vanaf Amsterdam naar Nice, vanaf € 121,- ook hierbij geld ook hoe eerder je boekt hoe goedkoper het is. De vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Nice duur ongeveer 2 uur en de auto rit naar van Nice naar Grimaud ongeveer 1,5 uur.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met de auto te komen, we willen met liefde bemiddelen wanneer je graag wil carpolen. Dan kun je samen rijden en de brandstof kosten delen. Laat het ons weten we denken graag mee over jouw reis!

Wanneer je deel neemt aan onze retraite ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Het is noodzakelijk een annulerings verzekering af te sluiten. Na opgave en betaling is de deelname definitief en is jouw prachtige plekje gereserveerd. De voorpret kan beginnen!

Na betaling is er geen restitutie mogelijk bij afzegging, dit kun je vanaf dat moment overleggen met de door jou afgesloten reisverzekering.

Bonjour wij zijn Patricia & Isabella…

Patricia (links op de foto), ik ben Française en moeder van twee jongens. Ik woon al 28 jaar in Nederland maar ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Frankrijk. Ik ben liefdevol opgegroeid in een rustige, heuvelachtige plek net buiten Marseille waar ik 25 jaar gewoond heb. Gedurende mijn universitaire studie toegepaste taalkunde in Aix en Provence heb ik mijn Nederlandse man bij een Erasmus uitwisseling in Keulen ontmoet. Eenmaal verhuisd naar Nederland heb ik nog twee studies afgerond, docentopleiding en later een Master Special Educational Needs (SEN) om uiteindelijk werkzaam te zijn als docente Frans op een middelbare school. Dit heb ik 23 jaar lang gedaan.

Langzaam, in de loop van de jaren zag ik leerlingen steeds struikelen op school maar niet vanwege hun cognitieve capaciteiten. Er zat iets onder hun gedrag die niets te maken had met hun eigen intelligentie. Ik heb veel leerlingen zien afstromen en ondanks veel ondersteuning uit verschillende hoeken, ging het niet beter met hen. Dit heb ik als frustrerend ervaren, ik ging zelf twijfelen over mijn werk en mezelf in mijn rol als docent. Waar kwam ‘vreemd of storend’ gedrag vandaan en wat was de aanleiding? Op zoek naar antwoorden heb ik leren kijken naar mezelf en anderen met een andere bril op. Verschillende opleidingen als NLP, systemische pedagogiek/coachen en lichaamsgericht werken hebben mijn waarnemingsvermogen vergroot en een nieuwe wereld ging open.

Na een tijdje, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging; Sinds 2022 werk ik als systemisch en lichaamsgericht coach. Ik help mensen het balans tussen hoofd, hart, buik oftewel ratio, gevoel en fysieke lichaam te vinden.

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met Dru Yoga. Het beoefenen van Dru Yoga versterkt het proces van bewustwording en ontlading. Het maakt de diepgaande verbinding van psyche, gevoel en lichaam mogelijk. Van diepe ontspanning tot het ‘echt‘  los kunnen laten. Hoe fijn is dat en hoe fijn is het om deel van het groeiproces van eenieder te mogen zijn?! Ik kon de aantrekkingskracht van het volgen van de Dru docentenopleiding niet weerstaan. Hier ben ik nog een paar maanden bezig en tussendoor verwelkom ik van harte iedereen die graag een rustgevende, ontspannende en persoonlijke groei wil ervaren, bij een heerlijke retraite in Frankrijk!

Isabella (rechts op de foto), ik ben geboren op 14 oktober 1976 in Woerden en woon sinds 2002 in de prachtige provincie Groningen. Ik ben de oudste van 6 kinderen. Als ik terugblik op mijn jeugd denk ik aan onze levendige familie met een hoop gezelligheid en gastvrijheid. We woonden in een oude boerderij aan een waterrijk gebied (Nieuwkoopse plassen), mijn ouders hadden een jachthaven waardoor er altijd veel gezelligheid om en in ons huishouden was. Ik heb nog altijd een hechte band met mijn familie die inmiddels ook allen in de provincie Groningen wonen.

Ik ben opgeleid als grafisch vormgever maar heb daar nooit mijn werk van gemaakt. Ik ben werkzaam geweest als directie secretaresse, intercedent, HR medewerker. In 2007 kwam de yoga op mijn pad. Op de yogamat rekken, strekken en heerlijk ontspannen. Ik merkte dat mijn spanningsklachten minder werden en na de yogales in een diepe ontspannen slaap kwam. Het is geen hogere wiskunde maar gewoon even op adem komen, letterlijk en figuurlijk. Ik ben de drie jarige opleiding DRU Yoga docente gaan volgen omdat deze vorm van yoga de enige was waarbij mijn toen overspannen lichaam baat had.  Ik heb sinds 2015 mijn eigen yogastudio “Isa Yoga” waar ik zes keer per week leuke mensen ontmoet en we samen genieten van Dru yoga en de diverse ontspanningstechnieken. In de afgelopen jaren heb ik diverse bijscholingen gedaan; de opleiding tot kinderyoga docente, Yoga Nidra, Meditatie, Restorative yoga etc.

Ik maak in mijn vrije tijd olieverf schilderijen, magisch realisme, en gebruikt ook het meditatieve dotpainting. Ik werk in de zomer graag in mijn (moes) tuin, fotografeer en vind het gezellig om te koken voor familie en vrienden. Wandelen doe ik graag met mijn man en onze witte Labradoodle Koda en geniet van de vele knuffels van onze twee katten Ollie & Joy.

Ik ben getrouwd met Arjan Trip, de vader van onze twee kinderen, Pascal (2005) en Sophie (2007).

Omdat onze oudste gehandicapt is, klassiek autisme en een forse ontwikkelingsachterstand en niet kan praten, ben ik ook (met heel veel liefde) mantelzorgmoeder. We geven onze zoon thuis onderwijs sinds zijn tweede jaar met onder andere de methode contact gericht spelen (CSL) en leespraat. Daaruit voortvloeiend heb ik een online academie (Donkerfeest) gemaakt met materialen voor de ontwikkeling en ontspanning voor kinderen (en hun ouders) met prikkelverwerkingsproblemen.

Van mijn zoon heb ik geleerd dat alles niet zo vanzelfsprekend is en dat je elke dag je zegeningen moet tellen. Want wat is het leven dan mooi! Ieder mens heeft naast zijn of haar handicap of beperkingen zoveel mogelijkheden. Met liefde, geduld en compassie is er zoveel te leren en vooral ook te genieten.

We kijken ernaar uit je te mogen ontvangen op onze yoga retraite in Zuid Frankrijk waar we jou heerlijk in de watten gaan leggen!

Lieve groet,

Patricia & Isabella

 

 

RèZonence & Isa Yoga

06-23010180 | info@rezonence.nl | KvK nr.81894376
Algemene voorwaarden (link)