06-10665166 info@isayoga.nl

DRU yoga

“Ontspannen is een oefening, het gaat niet vanzelf”.

Yogales

De lessen zijn opgebouwd uit staande, zittende en liggende houdingen die met vloeiende bewegingen worden uitgevoerd op muziek. De lessen zijn thematisch en inspirerend zodat je de eeuwen oude yoga wijsheden ook praktisch toe kunt passen in je dagelijks leven. Je leert luisteren naar je lichaam. De docente leidt je door de oefeningen waarbij je steeds zelf je grenzen bewaakt. Dru Yoga is niet gericht op prestatie, je werkt altijd op je eigen niveau. Tijdens de oefeningen is er aandacht voor de ademhaling en het gezond houden of maken van jouw rug. Dit alles in een sfeer van ontspannen rust en vrolijkheid. Een yogales wordt altijd afgesloten met een geleide ontspanning of meditatie van ongeveer 15 minuten.

Er is ook geregeld een les met Yoga Nidra. Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt vanuit een liggende houding. Als je het mij vraagt, is Yoga Nidra een van de krachtigste tools die Yoga je kan bieden. Je krijgt als je lid bent van Isa Yoga een door mij ingesproken yoga Nidra om thuis te doen en je ontvangt voor iedere les een inspiratie tekst en quote met het thema van de les. Kortom plezier, ontspanning voor op de Yogamat en thuis voor een maximaal resultaat op jouw body en mind!

Na de les krijg je een heerlijk kopje kruidenthee zodat je in een versnelling lager de dag of avond kunt voortzetten.

de lessen

Wat heb je nodig voor de les

 • Kleding waar je makkelijk in beweegt
 • Een (fleece)deken waar je gemakkelijk onder past, een kussentje voor onder je hoofd en sokken voor de ontspanning
 • Een flesje met water
 • Je eigen yogamat , er zijn ook matjes aanwezig die je tijdens de les mag gebruiken

Aandachtspunten

 • Kort voor de les niet (te veel) eten is een aanrader
 • Tijdens de les geldt: mobiele telefoon uit

bijzonderheden

Wat mij in (Dru) Yoga vooral aanspreekt, zijn de zachte, vloeiende bewegingen. Het geeft plezier en vitaliteit, je voelt je ontspannen, maar ook energiek. Iedereen kan eraan meedoen, ook mensen met lichamelijke klachten, voor mensen met rugklachten is het juist erg goed. Het verbeterd je houding en versterkt je spieren. Ook is het zeer geschikt voor mensen met veel spanning of die een druk leven hebben. Of wanneer je problemen hebt met slapen, veel denkt of piekert of wanneer je makkelijk wilt leren ontspannen.

Wat is nu specifiek aan Dru Yoga?

 • Alle gewrichten worden ‘zacht’ en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en zo kan subtiele energie vrij stromen.
 • Dru Yoga docenten zijn erin getraind om hun lessen aan te passen aan elk conditieniveau van de leerlingen. Voor een les met stevige houdingen, geschikt voor een fysiek hoger conditioneel niveau tot een les met zachte dynamische bewegingen bij een lager conditioneel niveau.
 • Energy Block Release reeksen zijn eenvoudig uit te voeren, vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energie blokkades zowel fysiek als mentaal los te laten.
 • In Dru Yoga komen alle bewegingen vanuit de rug, immers “je bent zo jong als je rug flexibel is”.
 • De ‘spinal wave’, de golfbeweging van de wervelkolom en de draaiing van de wervelkolom zijn de hoofdkenmerken van Dru Yoga; zij zorgen voor een gezonde en actieve wervelkolom.
 • Een grondig begrip van de kernstabiliteit, de centrale houdingsspieren, is een van de belangrijkste aandachtspunten.
 • Met Dru Yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.
 • Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan er binnen een Dru Yoga les momenten van stilte die we de ‘Dru momenten van stilte” noemen.

In essentie is de doelstelling van Dru Yoga

 • Het verlichten van stress
 • Onze eigen balans vinden binnen de druk van ons moderne bestaan
 • Gezonde rug en minder spanning in je lichaam

Ik geloof er heilig in, omdat het zo simpel is!

ERVARINGEN

Enkele ervaringen van enthousiaste Yoga deelnemers:

Ik heb op de maandagavond yogales bij Isa Yoga. Ik kijk er op dinsdag alweer naar uit; een moment voor mezelf, terug naar het nu, gewoon fijn. De kunst is dit gevoel elke dag te ervaren. Isabella heeft hiervoor de nodige tips en oefeningen. Isabella is tof! Kennis met de juiste dosis humor. De variatie, duidelijke uitleg, inspiratie en de fijne sfeer in de lessen spreken mij het meeste aan.

Lidia Vedder

Isa Yoga is precies wat ik verwacht had van yoga, voor mij geheel nieuw, het rekken, bewegen en de ontspanning is een zeer goede combinatie.
Anoniem

De sfeer in de lessen is prettig, Isabella is een goede docente en brengt voldoende afwisseling in de lessen. Ik vind het elke keer een cadeautje voor mezelf! Isabella heeft een pretigge stem, de lessen zijn goed voorbereid en met aandacht voor de deelnemers.
Lotte

De lessen zijn gevarieerd, gemoedelijk en ontspannend, niets moet.. Wat ik heel fijn vind in de les zijn de bewegingen voor een gezonde rug en houding. De sterke punten van Isabella: down to earth, de rust die ze heeft, ze respecteerd iedereen (ook als je het iets minder goed kan), geduld en heldere uitleg, ze doet alles goed voor. Ik heb geen verbeterpunten! Ik word rustig van Isabella.
Anoniem

Ik heb aan den lijve ondervonden hoeveel kracht ik uit de yogalessen haal. Toen er een kindje op mijn werk overleed kon ik mezelf helemaal op mijn ademhaling richten en aan een mantra denken. Ik voelde me zo sterk daarna! Wat mij in de lesssen aanspreekt is het persoonlijke, Isabella heeft voor iedereen aandacht. De gevarieerde lessen, het is nooit hetzelfde en het is gezellig. Isabella is lief, kundig, professioneel, empatisch, dikke laiverd.
Ina Schreuder

Er is een gezellige sfeer in de les. Wat mij het meeste aanspreekt is de variatie in de lessen, de ontspanning en de sfeer. Alles wordt goed uitgelegd en Isabella straalt rust uit door haar manier van communiceren.
Betty Venema

Wat is nu specifiek aan Yoga Nidra?

 • Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Het is hierbij niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning. Een Yoga Nidra sessie kan voelen als vier uur slaap. Een korte sessie duurt ongeveer 20 minuten, een lange sessie is 40 minuten of langer. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies.
 • Het mooie van Yoga Nidra is dat je niet zoveel hoeft te doen. Je ligt en luistert naar de begeleiding van een docent. Tijdens de gehele sessie is het de bedoeling dat je bewust blijft. Je scheidt je bewustzijn af van de processen van je lichaam en geest en hierdoor kom je tot een diepe ontspanning, zonder dat je slaapt.
 • Dat we vaak niet volledig kunnen ontspannen is voor een groot gedeelte te wijten aan stress. Door alle prikkels die we dagelijks binnen krijgen ontstaan er spanningen en stress. Je lichaam is constant bezig om alle functies in balans te houden. Denk aan je bloeddruk, ademhaling, zuurgraad, spijsvertering, temperatuur etc.Maar stress verstoort deze processen in het lichaam. Voor een korte periode is dit niet erg. Maar het wordt wel schadelijk wanneer het dag in en dag uit gebeurt. Je lichaam is hierdoor constant uit balans en dit kan tal van chronische lichamelijke en mentale klachten veroorzaken. Yoga Nidra is een van de beste manieren om je lichaam weer in een staat van homeostase (evenwicht) te brengen. Volledige en optimale balans tussen lichaam en geest. Je ervaart tijdens een sessie een diepe ontspanning die doordringt tot alle lagen van je zijn.
 • Je kunt je zenuwstelsel zien als een groot communicatienetwerk. Dit communicatienetwerk pikt informatie op en stuurt het door heel je lichaam. Binnen je zenuwstelsel communiceren zenuwcellen (neuronen) met elkaar via elektrische signalen.

  Omdat we in een wereld leven waarin we bijna constant overprikkeld worden door smartphones, reclame, televisie, e-mails, appjes, social media updates en noem het maar op, hebben steeds meer mensen last van een overprikkeld zenuwstelsel, we staan altijd aan.

  Door de overprikkeling van het zenuwstelsel, vinden veel mensen het moeilijk om weer terug te schakelen naar de ontspanningsmodus. De prikkels en informatie blijft door hun hoofd gaan waardoor er een onrustig en gejaagd gevoel ontstaat en ze niet meer kunnen ontspannen.

In essentie is de doelstelling van Yoga Nidra

 • Helpt je beter en dieper slapen
 • Goed voor je concentratie
 • Geeft je meer rust, creativiteit en energie
 • Versterkt je immuunsysteem

Yoga Nidra is de beste techniek om je zenuwstelsel te kalmeren en tot een diepe ontspanning te brengen